We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      10 SEK  or more

     

about

Titel: 2019 invention for EA no.9
Undertitel: Aftonklockan
Tillkomstår: 2019
Duration: 10 min
Teknisk specifikation: Stereo version (originally 4 channels)

lyrics

Inspirationen till detta stycke kommer från ett drömlikt minne av ett tillfälle en sen augusti-eftermiddag då jag vid en vandring befann mig i omgivningarna kring Eriksberg i Södermanland. Det var mycket varmt och jag var utmattad. Jag hittade en plats att vila på i en backe under ett träd, där jag somnade tungt och måste ha sovit en bra stund ty då jag kvicknade till var det redan tidig kväll. Det var något med själva uppvaknandet som var ovanligt. Något som å ena sidan är anledningen till att jag minns detta, men å andra sidan kanske jag aldrig vaknade.

Ett öra i någon del av mig då jag fortfarande sov, hörde i drömmen ljudet av en klocka; En skeppsklocka eller en middagsklocka. Det var som om den var från en annan tid och ville väcka mig till denna tid. Men snart gick det upp för mig att det inte var som jag först trodde ljudet av klockan som var från en annan tid, det var drömmen som hade sina rottrådar i ett länge sedan bortglömt förflutet som inte ens jag själv kände till. I denna tid klingade klockan tydligt och kallade hem till kväll. Men alltså inte endast till kväll, ty ljudet blandades med en inre klang som jag dunkelt kände igen och ville närma mig eller åtminstone vara kvar i. Den klangen ljöd och ljuder fortfarande inom mig och ger emellanåt upphov till vissa aspekter av min musik. Därför kan jag nu säga efter många år att aftonklockan kallade också på mig.

credits

from Formuleringar (EA) , from 1 to 4 channels., released April 26, 2022

license

all rights reserved

tags

about

Thommy Wahlström Sweden

Composer in contemporary acoustic and electroacoustic music. Based in Uppsala, Sweden. Education: Gotlands Tonsättarskola, Royal College of Music in Stockholm.

contact / help

Contact Thommy Wahlström

Streaming and
Download help

Report this track or account

If you like Thommy Wahlström, you may also like: